Пошук по ID

Івано-Франківськ найблагополучніше місто для життя в Україні

Івано-Франківськ найблагополучніше місто в Україні для життя

Іванофранківці таке визнання вважають цілком заслуженим: місто й справді стало затишним, охайним, гостинним.

Навіть переселенці зі сходу, яких на «бандерівщину» занесло горе, відзначають це пишуть Паралелі.

Для багатьох з них Івано-Франківськ став другою домівкою. Торік міська влада знайшла кошти, аби надати соціальну допомогу 63 сім'ям з Донецької області, 39 — з Луганської та 25 — з АР Крим.

В Івано-Франківську, за даними Держстату, найнижчий в Україні рівень злочинності, чисельність тяжких злочинів та самогубств, кількість хворих на відкриту й активну форми туберкульозу, кількість психічних розладів, поширеність алкоголізму та наркоманії.

Складаючи рейтинг, врахували рівень безробіття населення, кількість дорожньо-транспортних пригод, борги із заробітної плати, співвідношення шлюбів та розлучень, кількість дітей, народжених поза шлюбом.

До речі, після Івано-Франківська у першій п'ятірці перебувають інші обласні центри Західної України: Чернівці, Рівне, Ужгород та Тернопіль.

Івано-Франківськ вважають містом, сприятливим для бізнесу, тож сюди почали надходитиінвестиції: 2014-го наприклад в економіку міста закордонні інвестори вклали 246,2 мільйона доларів США прямих інвестицій (акціонерного капіталу). Це найвищий показник в Україні з початку інвестування. Місто отримало диплом за третє місце в конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування».

Другий рік поспіль міська рада (згідно з дослідженнями Громадянської мережі ОПОРА) посідає перше місце у рейтингу публічності органів місцевого самоврядування. Експерти Асоціації міст України визнали Івано-Франківськ одним з міст-лідерів у питаннях прозорості, відкритості, високої якості надання послуг, впровадження передових інформаційних технологій.

← назад