Пошук по ID

Збільшити продаж нерухомості у США допомагають декоратори

24.11.2014

 

Продати нерухомість сьогодні у США справа нелегка, тому багато домовласників та їх маклери шукають різні інноваційні способи привабити увагу потенційних покупців. Один з таких методів – декорація житла. Адже погодьтеся, щоби продати те чи інше житло, воно повинно відразу сподобатися покупцеві. Тому сьогодні дедалі більшої популярності набувають професійні декоратори, які за лічені дні можуть перетворити звичайнісінький будинок у... житло вашої мрії. Тож професія декоратора у США стає таким собі модним трендом.

Декоратор Глорія Кроулі ретельно вибирає, які меблі та предмети декору взяти зі свого сховища у передмісті Вашингтона:

«Ми обираємо меблі для будинку, щоб той виглядав у своїй повній красі».

Кроулі працює з агентами нерухомості, її робота – зробити так, щоб будинок передавав домашній затишок, а потенційні покупці отримали гарне перше враження.

«Близько 15 років тому я була агентом з продажу нерухомості і декорувала свої власні об’єкти, вони продавались швидше та дорожче. З часом інші агенти просили мене підготовлювати їх об’єкти для продажу, а зараз я тільки цим і займаюсь», – розповідає Глорія.

Дизайнер інтер’єру Джанія Гелм раніше декорувала будинки на замовлення клієнтів. Вона почала працювати з Кроулі три роки тому.

Офіційної статистики нема, втім власний досвід Кроулі показує, що практика декорування об’єктів нерухомості для продажу стає дуже популярною. Одна з причин – на ринку стало більше конкуренції. 

«Якщо на одному кварталі на продаж виставлено десять будинків, першим продасться той, який має найкращий інтер’єр», – ділиться досвідом Глорія.

Деякі будинки не потребують багато роботи, іншим необхідний повний ремонт. Втім, агент з продажу нерухомості Евелін Маттар каже, що ці витрати оплачуються при продажу:

«Відремонтований будинок продається швидше. Таким чином об’єкт менший проміжок часу стоїть на ринку, і продавці не повинні зайвий час виплачувати іпотеку».

Ветеран індустрії з 26-річним досвідом роботи Евелін додає, що декорування будинку для продажу стає важливим елементом, оскільки все більше покупців користуються послугою віртуального туру:

«Якщо ви зайдете на сторінку віртуального туру і побачите порожній будинок, ви не зможете навіть побачити пропорції об’єкту чи уявити себе у будинку. І якщо покупцю не сподобається, як об’єкт виглядає у віртуальності, він ніколи не прийде подивитися на нього на власні очі». 

Після того, як Кроулі завершує свою роботу – колись порожній будинок виглядає ідеально. Потенційний покупець Джон Янґ прийшов оглянути житло із своєю родиною: 

«Ми скористалися віртуальним туром, щоб побачити планування будинку. Саме такий дім ми і шукаємо».

Янґ каже, що перед тим, як купити, він подивиться ще кілька об’єктів. Однак, завдяки першому позитивному враженню, цей будинок поки що залишається серед переможців.

← назад